Κονδυλώματα Θεραπεία Laser

Τα οξυτενή κονδυλώματα, όπως είναι η τυπική τους ονομασία, μεταβιβάζονται κυρίως με τη σεξουαλική επαφή.
Οφείλονται στον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων:  Human Papillomaviruses (HPV).
Εντοπίζονται κυρίως στα γεννητικά όργανα και τις περιοχές γύρω από αυτά, καθώς και στην περιοχή του δακτυλίου του πρωκτού και της μεσογλουτιαίας αύλακας. Πολύ σπάνιες είναι εξωγεννητικές θέσεις, όπως η στοματική κοιλότητα ή οι γωνίες των χειλιών. Πολλαπλασιαζόμενα μπορούν να σχηματίζουν μεγάλες πλάκες.
Το 1-2% των κονδυλωμάτων μπορεί να προκληθεί από τον ιό των κοινών μυρμηκιών.
Οι γυναίκες με οξυτενή κονδυλώματα παρουσιάζουν αυξημένη επίπτωση λοίμωξης με HPV του τραχήλου της μήτρας και ενδοεπιθηλιακή νεοπλασία.
Συμπληρώστε το ατομικό ιατρικό ιστορικό για θεραπεία κονδυλωμάτων
 
Τα καρκινογόνα στελέχη του ιού HPV δεν προκαλούν ορατά κονδυλώματα. Προκαλούν όμως δυσπλασία, μια προκαρκινική  βλάβη στα κύτταρα του τραχήλου της μήτρας ή του ορθού. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος
έχει εμφανίσει δυσπλαστικές αλλοιώσεις λόγω του ιού, θα εμφανίσει καρκίνο. (Μόνο το 2% των γυναικών που εμφανίζουν δυσπλασία εμφανίζουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας).
Η θεραπεία τους είναι ιδιαίτερα επιτυχής και οριστική, με την χρήση CO2 LASER με τοπική αναισθησία. Χρειάζεται συχνή αυτοεξέταση από τον πάσχοντα ή την πάσχουσα για τον εντοπισμό πιθανόν νέων βλαβών, έτσι ώστε να πραγματοποιούμε, εγκαίρως, εξάλειψη πιθανών υπολειμματικών βλαβών, καθώς και βλαβών που ήδη “επωάζονταν”. Επειδή ο χρόνος επώασης κυμαίνεται από 1-8 μήνες, κριτήριο ιάσεως είναι η πλήρης ανυπαρξία βλαβών επί 8 μήνες. Επανεμφάνιση σε μεταγενέστερο χρόνο, πέραν του έτους, οφείλεται σε επαναμόλυνση.

κονδυλωματα θεραπεια
κονδυλωματα θεραπεια αντρες
kondylvmata therapeia
κονδυλωματα πρωκτου θεραπεια
κονδυλωματα laser
κονδυλωματα λειζερ