Σελακ με φωτοσκλήρυνση

Τα σελάκ είναι ημιμόνιμα βερνίκια για τα νύχια, ή βερνίκια νυχιών με φωτοσκλήρυνση, για την ικανοποίηση της ζήτησης βερνικιών που στεγνώνουν γρήγορα και έχουν μεγάλη διάρκεια από τους καταναλωτές. Τα σελάκ είναι ανθεκτικά στο ξεφλούδισμα και έχουν σχεδιαστεί για χρήση επάνω από τα φυσικά νύχια για 2 εβδομάδες περίπου, ενώ μετά η αφαίρεσή τους επιτυγχάνεται με χρήση ασετόν.
ονυχομυκητιαση-pmi-bannerΤα σελάκ περιέχουν τις ίδιες χρωστικές που χρησιμοποιούνται στα παραδοσιακά βερνίκια νυχιών, αλλά χρησιμοποιείται και μια βάση που περιέχει φωτοεκκινητές πολυμερισμού και μεθακρυλικά ή ακρυλικά ολιγομερή και μονομερή αντί για την τυπική βάση διαλύτη / ρητίνης. Η διαδικασία εφαρμογής για τα σελάκ περιλαμβάνει μια σειρά από έξι στάδια επικάλυψης (μία στρώση βάσης πολυμερούς, μία στρώση πολυμερούς με χρώση και, τέλος, δύο διαφανείς στρώσεις), καθεμία εκ των οποίων ακολουθείται από έκθεση σε φως UVA χαμηλής έντασης για 1 – 3 λεπτά ώστε να επιτευχθεί φωτοσκλήρυνση του πολυμερούς. Τα σελάκ για τα οποία χρησιμοποιείται δίοδος εκπομπής φωτός διαθέτουν διαφορετικούς φωτοεκκινητές σε σχέση με τα παραδοσιακά σκευάσματα τζελ και ανταποκρίνονται σε στενότερο φάσμα της υπεριώδους ακτινοβολίας A, η οποία προέρχεται από τη λυχνία της διόδου εκπομπής φωτός.
Οι ασθενείς ενδέχεται να εμφανίσουν αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής στα μεθακρυλικά ή τα ακρυλικά ολιγομερή και μονομερή πριν επιτευχθεί η σκλήρυνση και, συνεπώς, θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή για την πρόληψη της ευαισθησίας, αποφεύγοντας την επαφή με το δέρμα. Ευτυχώς, μόλις ολοκληρωθεί πλήρως η φωτοσκλήρυνση αυτών των ουσιών, δεν είναι πλέον αλλεργιογόνες.

Leave a Comment