Πλαστικά tip

Τα προσχηματισμένα πλαστικά tip αποτελούν μια δημοφιλή μέθοδο επιμήκυνσης των νυχιών, τοποθετούνται από επαγγελματίες και διατίθενται είτε έχοντας ήδη κόλλα ώστε να τοποθετούνται μέσω πίεσης ή χωρίς κόλλα, για τα οποία απαιτείται η εφαρμογή κόλλας. Ακολουθώντας τα βήματα του απλού μανικιούρ, εφαρμόζεται ένα αντισηπτικό υγρό αφαίρεσης της υγρασίας (συνήθως ισοπροπυλική αλκοόλη) χρησιμοποιώντας ένα ξυλάκι (orangewood stick) με βαμβάκι στο άκρο. Στη συνέχεια γίνεται επικάλυψη της ραχιαίας επιφάνειας της πλάκας του νυχιού με μια κόλλα, όπως η κυανοακρυλική κόλλα, τοποθετείται ένα πλαστικό tip επάνω στην πλάκα του νυχιού και συγκρατείται για 5 – 10 δευτερόλεπτα ώστε να διασφαλιστεί η κατάλληλη προσκόλληση. Στη συνέχεια γίνεται σχηματισμός του κάθε tip και εφαρμόζεται η επιθυμητή λείανση.
Οι πιθανοί ερεθιστικοί παράγοντες της κυανοακρυλικής κόλλας και, ειδικότερα, το 2κυανοακρυλικό αιθύλιο και το 2κυανοακρυλικό αιθύλιο δεν είναι γνωστοί. Στη βιβλιογραφία έχουν γίνει αναφορές για λίγα περιστατικά αλλεργικής δερματίτιδας εξ επαφής καθώς και ερεθιστικής και αλλεργικής αναπνευστικής νόσου (άσθμα, ρινίτιδα κτλ.) σε σχέση με την ευρεία χρήση των κυανοακρυλικών ουσιών τόσο στη βιομηχανία όσο και σε οικιακή βάση, οι οποίες ενσωματώνονται σε αρκετά μεγάλο αριθμό συχνά χρησιμοποιούμενων κολλών στιγμής. Επιπλέον, σε αρκετές από τις υπάρχουσες αναφορές περιστατικών δεν έγινε έλεγχος των αντιδράσεων στο καθαρό 2-κυανοακρυλικό αιθύλιο ή το 2-κυανοακρυλικό αιθύλιο αλλά έλεγχος των αντιδράσεων σε κόλλες, οι οποίες περιείχαν επίσης και άλλα πιθανόν αλλεργιογόνα ή ερεθιστικά συστατικά.
ονυχομυκητιαση-pmi-bannerΠαρά το γεγονός ότι τα πλαστικά tips και άλλου τύπου επεκτάσεις νυχιών μπορούν να ενισχύσουν και να καλύψουν τα εύθραυστα νύχια, δεν είναι τόσο εύκαμπτα όσο η φυσική πλάκα των νυχιών και είναι πιο πιθανό να υποστούν ονυχόλυση μετά από κάποιο μηχανικό τραύμα, ειδικά όταν τα νύχια είναι πιο μακριά από τα άκρα των δακτύλων.
Επιπροσθέτως, τα νύχια που έχουν υποστεί ονυχόλυση είναι περισσότερο ευπαθή σε δευτερογενή μόλυνση από μικροοργανισμούς όπως τα είδη Candida και η ψευδομονάδα. Επομένως, οι άνθρωποι που προτιμούν να χρησιμοποιούν τεχνητά νύχια θα πρέπει να ενθαρρύνονται ώστε να διατηρούν τα νύχια τους σε μήκος που δεν εκτείνεται πέρα από τα άκρα των δακτύλων τους.

1 thought on “Πλαστικά tip”

Leave a Comment