Γλυπτική νυχιών

Η γλυπτική νυχιών είναι μια μέθοδος επιμήκυνσης των νυχιών, στην οποία χρησιμοποιούνται συστήματα με ακρυλικό. Κάτω από το ελεύθερο άκρο του φυσικού νυχιού επικολλάται χαρτί καλυμμένο με Nonstick, Mylar© ή Teflon© και χρησιμοποιείται ως πρότυπο, στο οποίο εφαρμόζεται ο ακρυλικός πολτός και, εν συνεχεία γίνεται σχηματισμός και λιμάρισμα. Τα νύχια που χρησιμοποιούνται στη γλυπτική νυχιών είναι ειδικά προσαρμοσμένα και η διαδικασία εφαρμογής είναι αρκετά απαιτητική, αφού απαιτούνται περίπου 2 ώρες για τη γλυπτική των 10 νυχιών στα δάκτυλα. Ωστόσο, εάν η διαδικασία πραγματοποιηθεί σωστά, η εφαρμογή που επιτυγχάνεται μέσω της γλυπτικής νυχιών είναι τέλεια και τα νύχια είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν από τα φυσικά νύχια.
ονυχομυκητιαση-pmi-bannerΣε γενικές γραμμές στη γλυπτική νυχιών απαιτείται περισσότερη συντήρηση των νυχιών σε σχέση με τα φυσικά νύχια, καθώς το ακρυλικό χαλαρώνει από το φυσικό νύχι, κυρίως στα άκρα του νυχιού και, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να δημιουργήσει μια δίοδο για τα μικρόβια. Πρέπει να γίνεται τακτικά επικόλληση των χαλαρωμένων άκρων και εκ νέου εφαρμογή ακρυλικών κάθε 3 εβδομάδες.

Συνδεόμενα μέσω φωτός νύχια

Η λιγότερο δημοφιλής μέθοδος επιμήκυνσης των νυχιών είναι τα νύχια που συνδέονται μέσω του φωτός, «photobonded nails». Σχηματίζονται ακρυλικά νύχια στη φυσική πλάκα του νυχιού και η σκλήρυνση επιτυγχάνεται μέσω ενός φωτός μαγνησίου σε 1 – 2 λεπτά. Στις αναφερόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνεται ή προκαλούμενη από το φως ονυχόλυση και οι παραισθησίες.

Leave a Comment