Ανεπιθύμητη Τριχοφυία

Τεχνολογία επόμενης γενεάς

Άντρες και γυναίκες με ανεπιθύμητη τριχοφυΐα αφιερώνουν πολλές ώρες σε προσωρινές μεθόδους αποτρίχωσης, όπως το ξύρισμα, και το κερί, βλέποντας τις τρίχες μετά από λίγο καιρό να επανεμφανίζονται. Η μέθοδος της ηλεκτρόλυσης με βελόνα τείνει να αποφεύγεται, αφού καυτηριάζει και καταστρέφει το θύλακα κάθε τρίχας αλλά πονάει και αφήνει σημάδια. Ενδείκνυται δε μόνο για μικρές περιοχές και απαιτεί πολύ χρόνο για τη θεραπεία.
Το πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας είναι ιδιαίτερα έντονο στις Ελληνίδες και γενικότερα στις γυναίκες των χωρών γύρω από τη Μεσόγειο, κυρίως λόγω φυλετικής προδιάθεσης και υψηλής επίπτωσης πολυκυστικών ωοθηκών.
Το laser είναι μια δέσμη φωτός που έχει τη δυνατότητα να απορροφάται επιλεκτικά από ορισμένα συστατικά του δέρματος (νερό, μελανίνη, αιμοσφαιρίνη) αναπτύσσοντας θερμότητα για να τα καταστρέψει.
Λόγω της υψηλής ενέργειας του laser, τα κύτταρα της τρίχας καταστρέφονται και η φωτεινή δέσμη προχωρά μέχρι τη ρίζα όπου και παρατηρείται η υψηλότερη συγκέντρωση μελανίνης, με αποτέλεσμα τη θέρμανση και την καταστροφή του θύλακα της τρίχας.
ΤΟ “ΜΥΣΤΗΡΙΟ” γύρω απο το τι ειναι  LASER φωτίζεται όταν κατανοήσει κανείς ότι δεν  είναι τίποτε άλλο παρά μόνο φως!
Καθαρό, μονοχρωματικό και ενισχυμένο φως, που είναι συγκεντρωμένο σε μια και μοναδική φωτεινή δέσμη. Καμία σχέση, λοιπόν, με ραδιενεργό ακτινοβολία. Σε κάθε περίπτωση, το Laser έχει κάτι το “μαγικό” και κουβαλάει χιλιάδες μύθους. Στην πραγματικότητα, όμως, στην ευρύτατη εφαρμογή του στην ιατρική υπολογίζεται ως η εύκολη, σύγχρονη, ανώδυνη και βεβαίως, αναίμακτη μέθοδος αντιμετώπισης δερματικών παθήσεων ή καταστάσεων, που στο παρελθόν ήταν αδύνατον ή δύσκολο να αντιμετωπιστούν.
Εφόσον οι παλμοί των σύγχρονων laser μπορούν να δράσουν ταυτόχρονα σε περισσότερους από έναν θύλακες κάθε φορά, οι συνεδρίες σε περιοχές με μεγάλη επιφάνεια όπως η πλάτη, οι ώμοι ή τα πόδια είναι σύντομες και δε διαρκούν πολύ.

Το πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυίας μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες

laser-αποτριχωση-pmi-bannerΈνα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης της τριχοφυΐας περιλαμβάνει συνδυασμούς εξελιγμένων λέιζερ Alexandrite και Nd:Yag που πρέπει να εφαρμοστούν στο θύλακο της τρίχας, περιοχή γένεσης και ανάπτυξής της.
Οι τεχνικές που εφαρμόζονται είναι συνδυαστικές.
Μόνο οι τριχικοί θύλακοι οι ευρισκόμενοι στην αναγενή φάση είναι καταστρέψιμοι και άρα απαιτούνται επαναλαμβανόμενες συνεδρίες.
Τα μεσοδιαστήματα μεταξύ των συνεδριών δεν είναι σταθερά αλλά εξαρτώμενα από τη διάρκεια του κύκλου της τρίχας κατά περιοχή και κατά άτομο.
Τα αποτελέσματα είναι ορατά ήδη από την πρώτη επίσκεψη, ενώ η επόμενη πραγματοποιείται έπειτα από έναν ή δύο μήνες.
Σταδιακά, το διάστημα μεταξύ των επισκέψεων μεγαλώνει (έξι-οκτώ μήνες).
Οπτικά υπάρχει πλήρης εξαφάνιση των τριχών μετά την πρώτη επίσκεψη. Οι τρίχες ξαναφυτρώνουν βέβαια σε κάποιους μήνες.
Έπειτα, όμως, από 2-3 επισκέψεις το πρόβλημα υποχωρεί αισθητά.
Αφού συμπληρωθεί το σύνολο της θεραπείας, ο γιατρός παρακολουθεί την ασθενή μια φορά το εξάμηνο και κατόπιν μια φορά τον χρόνο.