Forever young

CLOSE UP
Ιούνιος 2005

του Άρη Βλαχόπουλου
Μην το αρνηθεί κανείς, γιατί θα είναι ψεύτης! Μηδενός εξαιρουμένου, όλοι μας ονειρευόμαστε και επιθυμούμε διακαώς την παράταση της νεότητας. Με λίγα λόγια, δέρμα λαμπερό και υγιές, μαλλιά γερά και πυκνά, πρόσωπο χωρίς ρυτίδες. Γίνεται; Ε, ναι, λοιπόν, γίνεται!
Οι περισσότεροι άνθρωποι αυτό που ονειρεύονται στη ζωή, πέρα από το χρήμα, είναι η παράταση της νεότητας. Δέρμα λαμπερό και υγιές, μαλλιά γερά και πυκνά, πρόσωπο χωρίς ρυτίδες… Πιάστηκα αδιάβαστος στις παρέες. Μου είπαν, λοιπόν, πως όλα αυτά γίνονται… και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ο νέος όρος που ακούγεται όλο και περισσότερο στην Ελλάδα είναι «Κοσμητική Ιατρική»! Και έχει εκπρόσωπο τον άνθρωπο που κατάφερε να φέρει όλες τις εφαρμογές της σύγχρονης αυτής επιστήμης, κυριολεκτικά, στην πόρτα μας.
Ο Dr. Χριστόφορος Τζερμιάς, γέννημα – θρέμμα Θεσσαλονικιός, ύστερα από τις σπουδές του στην Ιατρική στο Α.Π.Θ. και την ειδικότητα της Δερματολογίας, μετεκπαιδεύτηκε στην Εξελιγμένη Laser Δερματολογία, στην Οξφόρδη. Είχα διαβάσει άρθρα του στις εφημερίδες και τα περιοδικά, είχα δει συνεντεύξεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές, πρόσφατα άκουσα όσα είπε για τη νέα μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών σε δελτίο ειδήσεων.
Ο Χριστόφορος Τζερμιάς επέστρεψε το 1995 στην Ελλάδα, γεμάτος όνειρα και δίψα για δράση, όπως κάθε γνήσιος Μακεδόνας. Κατάφερε να κάνει τα Εξελιγμένα Laser Δερματολογίας τμήμα της καθημερινότητας μας, άλλα και να μας εξοικειώσει στον τομέα της Μεταμόσχευσης Μαλλιών. Κηλίδες που εξαφανίζονται με Laser, ουλές που ανορθώνονται, δερματικές ατέλειες, ευρυαγγείες και αιμαγγειώματα που αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά. Ρυτίδες που σβήνουν. Μαλλιά που ξαναβγαίνουν και δεν πέφτουν ποτέ.
Όχι πια μύθος… πραγματικότητα! Όλα δείχνουν πως ο Χριστόφορος Τζερμιάς δεν θα σταματήσει εδώ. Αυτό, χάρη στην εμπιστοσύνη του κόσμου, όπως λέει ο ίδιος. Αν και οι ανάγκες της δουλειάς τον κρατούν στην Αθήνα, επισκέπτεται συχνά τη Θεσσαλονίκη που υπεραγαπά. Ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στην Κοσμητική Ιατρική, και μαθαίνουμε πως ετοιμάζει νέα πράγματα που θα αποτελέσουν έκπληξη στον χώρο. Άλλωστε, μέχρι σήμερα αρκετοί προσπάθησαν να αντιγράψουν τις ιδέες του, αλλά απέτυχαν στο τελικό αποτέλεσμα. Εφαρμογές, όπως η Laser αποτρίχωση, η ανανέωση χωρίς νυστέρι, η μεταμόσχευση μαλλιών, δεν είναι πια πολυτέλεια.
Με τη νέα μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών, χιλιάδες άνθρωποι ξαναβρίσκουν την αυτοπεποίθησή τους, αποκτούν γερά και πυκνά μαλλιά, ξαναχαμογελούν στον καθρέφτη τους.
Στα άμεσα σχέδιά του, είναι η συνεργασία με κλινικές του εξωτερικού και η ίδρυση νέων τμημάτων εφαρμογών. Η συνάντηση μαζί του ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Ο Χριστόφορος Τζερμιάς συνδυάζει πολύ διαφορετικά πράγματα. Από την αύρα μιας ξεχωριστής προσωπικότητας, μέχρι την οικειότητα ενός καλού φίλου. Από την αυστηρότητα στην κατεύθυνση της ποιότητας των εφαρμογών, έως το υψηλής αισθητικής χιούμορ και την καλή διάθεση. Η σύζυγος του Ιωάννα μιλά για έναν άνθρωπο με ευαισθησίες, διορατικότητα και ένστικτο σε ό,τι αφορά στην επιλογή των συνεργατών του.
Είναι μαζί του από το ξεκίνημα της καριέρας του στην Ελλάδα, και έχουν δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και τη Σύλια. Ο ελεύθερος χρόνος του είναι λίγος, αλλά φροντίζει να τον αξιοποιεί ποιοτικά. Οι οικογενειακές στιγμές και το παιχνίδι με τα παιδιά του τον ευχαριστούν όσο τίποτε άλλο. Οι φίλοι και οι συνεργάτες του μιλούν για έναν άνθρωπο που διαθέτει τη σοβαρότητα του επιτυχημένου επιστήμονα, αλλά και τη χαλαρή, φιλική στάση την κατάλληλη στιγμή.
Ίσως, τελικά, αυτό να είναι και το μυστικό της επιτυχίας. Μπορεί ο Χριστόφορος Τζερμιάς με το έργο του να μας έδωσε τη χρυσή συνταγή: να τολμούμε, να ρισκάρουμε, να ονειρευόμαστε, για να πετύχουμε. Χαιρόμαστε πάντως πολύ, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στον τόπο μας, τη Θεσσαλονίκη…
Που είναι ένας από εμάς…