Τα laser εξελίσσονται

SUNDAY
24 Απριλίου 2005

Οι εφαρμογές laser χρησιμοποιούνται ευρύτατα πλέον στον τομέα της Δερματολογίας, και όχι μόνο, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εμπιστεύονται τη λύση των προβλημάτων τους στις σύγχρονες ιατρικές μεθόδους.
Ο εξειδικευμένος Δερματολόγος κ. Χριστόφορος Τζερμιάς μας ενημερώνει για τον τρόπο λειτουργίας και την προσφορά των laser στη σύγχρονη Δερματολογία:
«Τα παλαιού τύπου laser, σε πολλές περιπτώσεις, υπήρξαν ανεπαρκή στη λύση προβλημάτων και παρουσίασαν αρκετές παρενέργειες. Η θετική και η αρνητική εμπειρία αξιοποιήθηκαν και την τελευταία δεκαετία αναπτύχθηκαν τα εξελιγμένα laser.
Η λειτουργία των laser τελευταίας γενιάς βασίζεται στην αρχή της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης. Το μέγεθος της διαμέτρου της δέσμης φωτός δίνει τη δυνατότητα της επιλεκτικής εξάλειψης του στόχου στο επιθυμητό βάθος, αφήνοντας εντελώς ανέπαφο το φυσιολογικό ιστό.
Τα laser αυτού του τύπου σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη ιατρική γνώση και εμπειρία αποτελούν την πλέον αποτελεσματική θεραπευτική απάντηση στην αντιμετώπιση αιμαγγειωμάτων, ευρυαγγειών, ουλών, κηλίδων ηλικίας και ήλιου. Επίσης, έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην εξάλειψη τατουάζ και στην αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.
Πολύ σημαντική είναι η συμβολή τους στις ρυτίδες και τις ουλές, που αντιμετωπίζονται με εξαιρετικά σύγχρονες και αναίμακτες μεθόδους, με μικρότερο χρόνο επούλωσης και πολύ λιγότερες παρενέργειες συγκριτικά με παλαιότερες μεθόδους».