Θα πάω διακοπές τον Αύγουστο. Προλαβαίνω να κάνω αποτρίχωση με laser;

ΕΙΝΑΙ SANTE
Ιούνιος 2004

Χριστόφορος Τζερμιάς
Διευθυντής Τμήματος Laser Δερματολογίας Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Ο λόγος γι’αυτόν το χρονικό προσδιορισμό είναι ότι τα λέιζερ πρέπει να εφαρμόζονται σε δέρμα που δεν είναι μαυρισμένο. Αν, λοιπόν, δεν έχετε εκτεθεί στον ήλιο, μπορείτε να κάνετε αποτρίχωση όποτε εσείς θέλετε, οπωσδήποτε, όμως, πριν από τις διακοπές σας. Το αποτέλεσμα της πρώτης συνεδρίας διαρκεί τουλάχιστον τέσσερις μήνες.
Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το λέιζερ είναι η μόνη μέθοδος οριστικής αποτρίχωσης, εγκεκριμένη από το F.D.A. Αμερικής.

Επιλέγοντας τον ειδικό, τι να προσέξετε:

  • Οι πλέον κατάλληλοι είναι οι δερματολόγοι ειδικευμένοι σε λέιζερ νέας γενιάς. Αυτά πρέπει να είναι εξοπλισμένα με ενεργητικούς μηχανισμούς ψύξης της επιδερμίδας.
  • Μόνο ο συνδυασμός αξιόπιστης τεχνολογίας και υψηλής τεχνογνωσίας μπορεί να εξασφαλίσει τη σωστή επιλογή.
  • Για την αντιμετώπιση των ρυτίδων χρησιμοποιούνται επεμβατικά ή μη επεμβατικά λέιζερ, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος.
  • Τα μη επεμβατικά λέιζερ μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μικρή ηλικία, ακόμα και προληπτικά, για να επιβραδύνουν τη γήρανση. Στην Αμερική, για παράδειγμα, συνηθίζεται οι νέες κοπέλες να κάνουν ανανέωση προσώπου με εξελιγμένα λέιζερ μία φορά το μήνα.
  • Η εφαρμογή διαρκεί λίγα λεπτά, δεν έχει καμία παρενέργεια και μπορεί να αντικαταστήσει τα καθημερινά μας καλλυντικά ή τα αντίστοιχα που κάνουν peeling.
  • Τα επεμβατικά λέιζερ, από την άλλη, προσφέρουν πιο θεαματικά αποτελέσματα, απαιτούν όμως 10ήμερη παραμονή στο σπίτι και τα αποτελέσματα τους διαρκούν για 3-4 χρόνια.

Προσοχή

Τα εξελιγμένα λέιζερ εφαρμόζονται μόνο από δερματολόγους και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συγχέονται με τα μηχανήματα φωτοανάπλασης και φωτοαποτρίχωσης που χρησιμοποιούνται από αισθητικούς.