Νέα εξελιγμένα λέιζερ

Με τα νέα εξελιγμένα λέιζερ θεραπεύονται πλέον πολύ αποτελεσματικά τα κόκκινα εκ γενετής σημάδια, που είναι γνωστά σαν αιμαγγειώματα. Οι επιστήμονες, μάλιστα, επισημαίνουν ότι η θεραπεία θα πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν πιο νωρίς, ακόμα και από τη βρεφική ηλικία.
«Η δημιουργία των αιμαγγειωμάτων οφείλεται στην ύπαρξη πολύ ευρύτερων από τα φυσιολογικά τριχοειδών αγγείων στο δέρμα», μας εξηγεί ο γραμματέας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Λέιζερ Δερματολογίας ο διδάκτωρ δερματολογίας Χριστόφορος Τζέρμιας, ο οποίος προσθέτει:
«Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι τα αιμαγγειώματα θα υποχωρήσουν από μόνα τους όταν μεγαλώσει το παιδί. Μάλιστα μετά τα τριάντα η επιφάνειά τους θα γίνει πιο σκουρόχρωμη και ανώμαλη με ογκίδια γι’ αυτό και είναι επιβεβλημένη η θεραπεία τους πριν το παιδί μεγαλώσει».
Σήμερα, λοιπόν, με τη νέα γενιά λέιζερ που ονομάζεται Candela Παλμικό Λέιζερ Χρωστικής επιτυγχάνεται η εξάλειψη των ομαλών αιμαγγειωμάτων ακόμα και σε νεογνά ηλικίας 2 εβδομάδων. Τα λέιζερ αυτά μπορούν να εφαρμοστούν σε όλες τις περιοχές ακόμα και γύρω από τα μάτια σε όλες τις εποχές του χρόνου.
Με τις νέες τεχνικές των εξελιγμένων λέιζερ επιτυγχάνεται η επιλεκτική καταστροφή του στόχου μας, δηλαδή της δερματικής βλάβης που θέλουμε να αποκαταστήσουμε χωρίς να προκαλείται βλάβη στον παρακείμενο φυσιολογικό ιστό.