Μαλλιά για πάντα; Γίνεται; Και όμως… γίνεται!

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ
31 Οκτωβρίου 2004

Ευτυχώς είμαι από τους τυχερούς που τα μαλλιά μου δεν έπεσαν, παρά μόνο άσπρισαν! Πάντως, έχω πειστεί πως αν ποτέ είχα πρόβλημα, θ’ απευθυνόμουν σε έναν και μόνο άνθρωπο, τον Χριστόφορο Τζερμιά. Ο δερματολόγος που κατάφερε να κάνει τη μεταμόσχευση μαλλιών μια απλή διαδικασία, αλλά και να τη φέρει κοντά σε όλους μας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Το ραντεβού μαζί του κλείστηκε εύκολα. Παρά το φορτωμένο του πρόγραμμα, γελαστός και οικείος, μ’ έκανε να αισθανθώ πως θα λύσει όλες τις απορίες μου γύρω από το θέμα της μεταμόσχευσης μαλλιών.

> Είναι τελικά αλήθεια πως στις μέρες μας οι άνδρες… ξαναβγάζουν μαλλιά;

Χ.Τ.: Και βέβαια είναι μια πραγματικότητα. Και όχι μόνο οι άνδρες, αλλά και οι γυναίκες. Γιατί δυστυχώς στη χώρα μας, ακόμη και νεαρές γυναίκες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανδρογεννητικής αλωπεκίας.

> Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για να καλυφθεί αρκετά η αραιωμένη περιοχή;

Χ.Τ.: Η μικρομεταμόσχευση μαλλιών ολοκληρώνεται σε μια συνεδρία, σ’ ένα και μόνο ραντεβού που διαρκεί 3 με 4 ώρες το πολύ. Υγιείς θύλακες από την πίσω πλευρά του κεφαλιού, τη δότρια περιοχή, μεταφέρονται ένας – ένας στην αραιωμένη περιοχή. Σε σύντομο χρονικό διάστημα επανεκφύουν νέα γερά μαλλιά, που μεγαλώνουν κουρεύονται, λούζονται και δεν ξαναπέφτουν ποτέ.

> Πως γίνεται αυτό;

Χ.Τ.: Η πίσω δότρια περιοχή έχει μαλλιά που δεν πέφτουν ποτέ, γιατί δεν εξαρτώνται από τα ανδρογόνα.

> Είναι εμφανής η διαφορά μετά; Το άτομο δείχνει αλλιώτικο;

Χ.Τ.: Επιτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών είναι εκείνη που δεν γίνεται αντιληπτή. Το άτομο, μετά την επανέκφυση των νέων μαλλιών, σαφώς δείχνει νεότερο, αλλά δεν αλλοιώνεται η φυσιογνωμία του. Η αλλαγή είναι και ψυχολογική. Το άτομο επανακτά την αυτοπεποίθησή του. Συχνά οι πελάτες μας, μας εκμυστηρεύονται πως μετά το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, αλλάζει η ζωή τους ολοκληρωτικά χάρη στην ψυχική ανάταση που τους δίνει μια ανανεωμένη εμφάνιση.
Η μεταμόσχευση μαλλιών λοιπόν απομυθοποιήθηκε. Και ως διαδικασία και ως κόστος. Σήμερα μπορεί κάποιος να βελτιώσει αισθητά την εμφάνιση του μέσα σε 3 ώρες και με τη βεβαιότητα πως θα έχει νέα μαλλιά για πάντα. Μπορεί να πέτυχε, αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε δεν σταματά να ονειρεύεται και να οραματίζεται. Έχει χιλιάδες ευχαριστημένους πελάτες γιατί, όπως και ο ίδιος λέει, τους αντιμετωπίζει σαν να ήταν οι δικοί του άνθρωποι.
Άλλωστε, το σύμπαν συνωμότησε γι’ αυτό. Γιατί ας είμαστε ειλικρινείς. Ποιος από εμάς δεν θέλει να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερο… νέος;