Επιτέλους μαλλιά με τη βοήθεια της Ιατρικής

Οι έρευνες που έχουν γίνει καταδεικνύουν ως κύριο δισταγμό των ανθρώπων που έχασαν τα μαλλιά τους την κοινωνική κριτική που ίσως υποστούν μετά την επίλυση του προβλήματος. Πολλοί είναι εκείνοι που αρνούνται ότι τους απασχολεί το θέμα φαλάκρα, υποστηρίζοντας πως δεν επηρεάζει καθόλου την αυτοπεποίθησή τους.
Κι όμως…
Τα μαλλιά από την αρχαιότητα αποτελούσαν σύμβόλο ομορφιάς και δύναμης για άνδρες και γυναίκες. Η απώλειά τους δημιουργούσε πάντα έντονα προβλήματα σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κοσμο.
Η απάντηση της Ιατρικής στο θέμα αυτό, με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας ονομάζεται Laser Hairtrans σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Laser Δερματολογίας , κ. Χριστόφορο Τζερμιά.
Πρόκειται για την πιο σύγχρονη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών που εφαρμόζεται από εξειδικευμένη ιατρική ομάδα. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και μόνιμο. Ωστόσο υπάρχουν ερωτήματα που -σύμφωνα με τους ειδικούς- απασχολούν τα περισσότερα άτομα πριν από την απόφαση:

> Καταρχήν, τι είναι η μεταμόσχευση μαλλιών;

Χ.Τ.: Είναι η μεταφορά με ανώδυνο και απλό τρόπο υγιών ριζών από την περιοχή μονίμων μαλλιών στην αραιωμένη περιοχή.

> Και… ποια είναι η περιοχή μόνιμων μαλλιών;

Χ.Τ.: Το πίσω και πλαϊνό μέρος του κεφαλιού. Τα μαλλιά σε αυτή την περιοχή δεν πέφτουν όπως στο μέτωπο, τους κροτάφους και την κορυφή, γιατί έχουν ρίζες με διαφορετικό γενετικό κώδικα (DNA) και δεν παρουσιάζουν ποτέ τις ορμονικές ανωμαλίες που προκαλούν τριχόπτωση.

> Γιατρέ, θα πονέσω;

Χ.Τ.: Οχι. Ούτε κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης ούτε και μετά. Γίνεται με τοπική αναισθησία.

> Εχει παρενέργειες;

Χ.Τ.: Καμία.

> Και… ποσοστό επιτυχίας;

Χ.Τ.: Αρκετά Υψηλό.

> Πόση ώρα διαρκεί η διαδικασία;

Χ.Τ.: Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και τα μοσχεύματα που θα χρησιμοποιηθούν. Από 2 έως 3 ώρες.

> Και αφού -όπως λέτε- τα μαλλιά θα μεταφερθούν σε μια περιοχή που τα χάνει, πώς θα διατηρηθούν;

Χ.Τ.: Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως η τριχόπτωση δεν οφείλεται στο δέρμα του κεφαλιού, αλλά όπως είπαμε στο DNA της τρίχας. Οπότε το αποτέλεσμα θα είναι επιτυχημένο και προπάντων μόνιμο.

> Ναι όμως γιατρέ, έχω δει κάποια άτομα που έχουν κάνει μεταμόσχευση και δεν μου άρεσε η εμφάνισή τους. Αραιά ή τούφες κλπ…

Χ.Τ.: Ναι, αυτή ήταν η μεταμόσχευση μαλλιών με την παλαιά μέθοδο. Πλέον εφαρμόζεται η μέθοδος τοποθέτησης τρίχα-τρίχα και με πολύ μεγάλη ποσότητα τριχών και έτσι το αισθητικό αποτέλεσμα είναι τέλειο.

> Ποιος μου εγγυάται ότι τα μαλλιά θα βγουν και θα είναι μόνιμα;

Χ.Τ.: Η ιατρική επιστήμη και τα 40 χρόνια συνεχούς πρακτικής εφαρμογής της μεθόδου.

> Και… ο κόσμος τι θα πει;

Χ.Τ.: Οι έρευνες που έχουν γίνει έχουν δείξει πως τα σχόλια από τον κοινωνικό περίγυρο μετά από μια επιτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους θετικά, ενώ αυξάνονται θεαματικά και τα επίπεδα της αυτοπεποίθησης του ατόμου.

> Χρειάζεται νοσηλεία;

Χ.Τ.: Οχι, μόνο προσοχή για 24 ώρες.